doc
plik doc - 70.5 KB
doc
plik doc - 69.5 KB
doc
plik doc - 36.5 KB

Jadłospis

Od 07.04.2025 Do 11.04.2025

 

07-04-2025

Poniedziałek

 

Zupa z fasolką szparagową/zabielana,

pierogi z pieczarkami i serem mozzarella

polane cebulką, sok.

 

08-04-2025

Wtorek

Ziemniaki, kotlet schabowy/panierowany, biała kapusta z ogórkiem zielonym i sosem maj./jog., kompot.

 

09-04-2025

Środa

Zupa jarzynowa z białą kapustą i koperkiem , /zabielana, ryż, kurczak curry z kukurydzą

marchewką i oliwą , herbata, Deser jogurtowy.

 

10-04-2025

Czwartek

Makaron spaghetti z sosem bolońskim i serem mozzarella, kompot, owoc.

 

11-04-2025

Piątek

Ziemniaki, ryba na parze, marchewka na gęsto, woda z pomarańczą, Wafle ryżowe.

 

CENA JEDNEGO OBIADU 6,00 ZŁ

 

Płatności za obiady dokonujemy w miesiącu następującym po danym miesiącu żywieniowym - po otrzymaniu informacji na adres e-mail.Jeżeli informacje na e-mail do państwa nie docierają to proszę pytać

o płatności przez e-dziennik lub telefonicznie !!!

poczta stołówki sp34-stolowka@wp.pl

tel. 32 4228957 wew. 38

nr. konta 57 1020 2472 0000 6902 0499 4333 PKO BP

Wszystkie produkty z mleka (śmietana, jogurt, masło, itp.), jaja, ryby, orzechy, soja, seler, ziarna zbóż - gluten, kakao ,kukurydza, ziarno sezamowe, skorupiaki, orzeszki ziemne, gorczyca, cytrusy

są alergenami. Jeżeli są użyte do ugotowania obiadu, informujemy o tym podkreśleniami.

 

 

 

Do ugotowania każdej zupy wykorzystujemy mieszanki warzywne, w których skład wchodzą : marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, pietruszka zielona –natka , dodatkowo zaznaczona jest podkreśleniem.

Jeżeli zupa zawiera śmietanę 18% to informacja głosi że zupa jest „zabielana” i dodatkowo zaznaczona jest podkreśleniem.

 

Do panierowania mięs i ryb wykorzystujemy : mąkę pszenną, bułkę tartą-pszenną - produkty te zawierają GLUTEN, oraz jaja kurze, informacja przy daniu brzmi PANIEROWANY/A, a danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

 

Do przygotowania klusek śląskich wykorzystujemy : ziemniaki, skrobię ziemniaczaną i jaja kurze.

Do przygotowania kopytek wykorzystujemy : ziemniaki, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jaja kurze, a danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

Do przygotowania klusek leniwych wykorzystujemy : ziemniaki, ser twarogowy, jaja kurze, skrobię ziemniaczaną.

 

Wszystkie tortellini,gniocchi, makarony i dania z nich przyrządzone zawierają mąkę pszenną- gluten i jaja kurze, dodatkowo zaznaczone są podkreśleniem.

 

Do przygotowania ziemniaków puree wykorzystujemy : ziemniaki, mleko lub kefir, masło.

 

Do przygotowania kotletów mielonych wykorzystujemy : mięso wieprzowe, drób, bułki pszenne, jaja kurze, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

 

Do przygotowania naleśników, racuchów, pancakes wykorzystujemy : mleko krowie, mąkę pszenną, jaja kurze, cukier, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

 

Wszystkie rodzaje pierogów zawierają : mąkę pszenną, jaja kurze.

Pierogi z serem, ruskie, ukraińskie dodatkowo zawierają białko krowie- ser twarogowy.

Danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

 

Do przygotowania sosu beszamelowego wykorzystujemy : mąkę pszenną, mleko krowie, masło, przyprawy, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.

 

 

Miasto Rybnik Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach