Jadłospis
Od 18.11.2024 Do 22.11.2024
18-11-2024 Poniedziałek
|
Zupa grochówka, HOT-DOG (bułka pszenna, parówka, sałatka, ketchup), kompot, Jogurt do picia. |
19-11-2024 Wtorek |
Zupa ziemniaczana z koperkiem, makaron, leczo z fasolki szparagowej, herbata, Khaki- owoc. |
20-11-2024 Środa |
Ziemniaki, kotlet schabowy/ panierowany, mizeria na jogurcie, herbata owocowa, Biszkopt z mlecznym nadzieniem. |
22-11-2024 Piątek |
Zupa krem z ryby i warzyw/ zabielana z ptysiami, pierogi z jabłkiem polane masełkiem i cukrem, woda z pomarańczą, owoc. |
CENA JEDNEGO OBIADU 6,00 ZŁ
Płatności za obiady dokonujemy w miesiącu następującym po danym miesiącu żywieniowym - po otrzymaniu informacji na e-dzienniku.Jeżeli informacje na e-dzienniku do państwa nie docierają to proszę pytać
o płatności przez e-mail lub telefonicznie !!!
poczta stołówki sp34-stolowka@wp.pl
tel. 32 4228957 wew. 38 lub wybierz 2
nr. konta 57 1020 2472 0000 6902 0499 4333 PKO BP
Wszystkie produkty z mleka (śmietana, jogurt, masło, itp.), jaja, ryby, orzechy, soja, seler, ziarna zbóż - gluten, kakao ,kukurydza, ziarno sezamowe, skorupiaki, orzeszki ziemne, gorczyca, cytrusy
są alergenami. Jeżeli są użyte do ugotowania obiadu, informujemy o tym podkreśleniami.
Do ugotowania każdej zupy wykorzystujemy mieszanki warzywne, w których skład wchodzą : marchewka, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, pietruszka zielona –natka , dodatkowo zaznaczona jest podkreśleniem.
Jeżeli zupa zawiera śmietanę 18% to informacja głosi że zupa jest „zabielana” i dodatkowo zaznaczona jest podkreśleniem.
Do panierowania mięs i ryb wykorzystujemy : mąkę pszenną, bułkę tartą-pszenną - produkty te zawierają GLUTEN, oraz jaja kurze, informacja przy daniu brzmi PANIEROWANY/A, a danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.
Do przygotowania klusek śląskich wykorzystujemy : ziemniaki, skrobię ziemniaczaną i jaja kurze.
Do przygotowania kopytek wykorzystujemy : ziemniaki, mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, jaja kurze, a danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.
Do przygotowania klusek leniwych wykorzystujemy : ziemniaki, ser twarogowy, jaja kurze, skrobię ziemniaczaną.
Wszystkie tortellini,gniocchi, makarony i dania z nich przyrządzone zawierają mąkę pszenną- gluten i jaja kurze, dodatkowo zaznaczone są podkreśleniem.
Do przygotowania ziemniaków puree wykorzystujemy : ziemniaki, mleko lub kefir, masło.
Do przygotowania kotletów mielonych wykorzystujemy : mięso wieprzowe, drób, bułki pszenne, jaja kurze, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.
Do przygotowania naleśników, racuchów wykorzystujemy : mleko krowie, mąkę pszenną, jaja kurze, cukier, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.
Wszystkie rodzaje pierogów zawierają : mąkę pszenną, jaja kurze.
Pierogi z serem dodatkowo zawierają białko krowie- ser twarogowy.
Danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.
Do przygotowania sosu beszamelowego wykorzystujemy : mąkę pszenną, mleko krowie, masło, przyprawy, danie dodatkowo zaznaczone jest podkreśleniem.